Kako štab našega predsednika sprejema odločitve? (mini drama)

Komentiral sem šokantni fotografiji, s katerimi je naš predsednik Borut Pahor obdaril javnost - preberite besedilo. Na eni prepeva upokojencem, ki so natlačeni kot sardine, na drugi se s spremstvom sam natlačen kot sardina sprehaja brez mask in brez varnostne razdalje. Bralci so me vprašali, kako je to možno? Kako lahko nek predsednik tako zelo zgreši to, kar mora narediti v sedanji situaciji karantene, velike ogroženosti starejših, fizične distance in omejitev gibanja? Pojma nimam, a kot pisatelj sem si zamislil, da sta odločitvi potekali takole:

Dramski osebi

dr. Alja Brglez, vodja kabineta predsednika republike
Borut Pahor, predsednik države

Prvi prizor, obisk doma upokojencev

Pahor: Dom upokojencev, pravite? Da so najbolj ogroženi? Seveda, saj zato jih pa spravljamo tja, mar ne?
Brglez: Zaradi virusa, veste.
Pahor:Virus? Pa sem res nekaj slišal. Mislim, da sem tudi nekaj objavil na Instagramu o tem. Kaj pa naj oblečem za upokojence?
Brglez:  Masko.
Pahor: Kako to mislite? Selfie z masko? To je nesmisel! Saj me nihče ne bo prepoznal! Ne bom delal nečesa brez obraza.
Brglez: Veste, dati moramo dober zgled. In še ... da ne bi kaj nalezli od teh upokojencev. Ne skrbite zaradi Instagrama, na sliki boste kazali hrbet.
Pahor: Kako to mislite, hrbet? Zakaj pa potem grem tja, če se me ne bo videlo?
Brglez: Predsednik, zaupajte nam. Vse smo dobro premislili. A ste štirikrat gledali film o Queenih?
Pahor: Petkrat!
Brglez:  No, petkrat. In ta posnetek bo kot vaš hommage Freddieju Mercuryju na Live Aidu.
Pahor:  A, to je pa potem v redu. Kaj pa naj zapojem?
Brglez: Kako to mislite?
Pahor: Če se gremo Freddieja, potem se gremo zares. Že vem! Dan ljubezni! (poje) ... ki vse ti da in vse ti vzame, tega nikdar ne veš! ...Ta bo pravi za upokojence. (odhaja in prepeva) A, kako bi bil vesel, če bi Slovenci kdaj posneli kak film.
Brglez (hiti za njim): Pa saj jih. Tudi knjige pišejo in igre, in vse drugo.
Pahor: Alja, dajte no, ne me hecat. Še nikoli nobenega nisem videl. Hočete reči, da jih skrivajo pred predsednikom? Vi pa ste za vice! Gremo na Live Aid za slovenske upokojence!



Drugi prizor, obisk meje in vojske

Pahor: Lepo sem zapel, ne?
Brglez: Čudovito! Zdaj pa morate še na mejo, obiskati vojake.
Pahor:  O, odlično! Tu pa ni maske, veste! Tu pa hočem fotko obraza, naj se vidi vrhovni poveljnik! Pa tisto jakno mi pripravite ....
Brglez: Je že pripravljena, vemo, kaj imate radi. Ameriška bomber jakna, kot general Patton leta 1945.
Pahor: To! Pa dajte mi zraven kakšno žensko, da pokrijemo volilke, ampak naj ne bo blond, da volilci ne bodo strmeli vanjo namesto mene.
Brglez: Prav.
Pahor:  Na drugo stran mi pa dajte kakšnega drobnega politika, da bom videti večji. Tisti mali ... no ... ki je bil zdaj v časopisih zaradi mame ... no ... T .... kaj je že?
Brglez: Tonin?
Pahor:  Tega mi dajte.
Brglez: Urejeno. Čeprav, predsednik, maska ... virus ... Po zadnji raziskavi 36% Slovencev verjame v teorije zarote in da virusa sploh ni. Če se boste sprehajali brez maske in varnostne razdalje, jim boste pritrdili ...
Pahor: Alja, nehajte! Teh 36 odstotkov naj verjame, kar hoče. Jaz sem predsednik večine, ker rabim večino, da me vedno znova izvoli za vedno nove funkcije. Gremo!



Komentarji

Oseba JS sporoča …
Odlično Miha Mazzini! Neverjetno, kaj si dovoli g.P! "P" je večpomenski! A bo ta predstava-tragikomedija-kdaj tudi na odrih? Pa še dokumentarec bi lahko posneli! S pripisom "Po resničnih dogodkih"!!!
Oseba anomis sporoča …
Na žalost je ta osebek čivkaj
joca tragikomedija, ki jo Slovenci že nekaj let izbirajo za najbolj priljubljenega politika, kar vec pove o njih samih kot pa o osebku.
Oseba Unknown sporoča …
VSI prisotni funkcionatji na sprehodu bi morali TAKOOOOJ!!! ODSTOPITI s položajev in izginiti s političnega parketa.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako uničiti simbolno funkcijo

Kdaj lahko nakupujejo upokojenci? Kot pravi Kacin ali Odlok?