Bled je končno povsem varen!

Ta vikend si lahko oddahnemo. Vlada je na južno mejo postavila vojsko, da je lahko prestavila policijo na naše notranje meje, med občinami. Poglejmo na primer Bled: "kjer je nadzor med drugim potekal tudi na Betinskem klancu na vstopu na Bled."(vir) Gorenjci vemo, da je cesta skozi ta klanec najožja točka vstopa na Bled, gre torej za blejski Termopile, ki je sedaj junaško branjen.




Blejci so delavcem iz bivše Jugoslavije vedno rekli "ta spodnji" in izraz tudi te dni pride prav - vsak, ki bo poskušal kreniti v Betinski klanec, je po definiciji "ta spodn".  Južna meja se je pač premaknila malo bližje.

A za vsak slučaj, če bi sprehajalci porazili naših 300 junakov, je blejski župan Janez Fajfar vpoklical prostovoljce, torej drugo obrambno linijo, in jih razmestil okoli jezera, kjer bodo preganjali Sprehajalce, če se prebijejo mimo policistov (vir).

Šest junakov se je prostovoljno in torej brezplačno prijavilo za obrambo blejskega bisera.

Upam, da bodo nosili maske, saj je jezero to pomlad umazana kaluža, za katerega povečanje pretoka in očiščenje pa nikoli ni bilo take akcije, denarja in prostovoljcev.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako uničiti simbolno funkcijo

Kako štab našega predsednika sprejema odločitve? (mini drama)

Kdaj lahko nakupujejo upokojenci? Kot pravi Kacin ali Odlok?