Kaj se zgodi, ko slovenski kraj ostane sam s sabo?

Dolga leta sem živel na Gorenjskem in poznam veliko prebivalcev Bleda. Ko beseda nanese na turizem, ga jemljejo kot nujno zlo. Razumem jih, seveda, saj se spomnim pritoževanj o pijanih Angležih, ki razbijajo klopce, arogantnih Ljubljančanih, ki smetijo povsod in skopuških vandalih, ki kradejo posajene rože.
Potem je prišla korona pandemija, prepovedano je potovati med občinami, blejski župan je celo vpoklical vardo, ki stražari okoli jezera, policijske zasede so na Betinskem klancu, skratka, Bled je končno blejski in pripada samo domačinom. Povsem je varen.

Nakar me je včeraj prešinilo - hm, so zadovoljni? In sem šel gledat lokalne novice.
Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo, odkar so sami s sabo:
"Povečalo se je smetenje, v parkih opazili vandalizem", "polomljene klopi, ki so bile ravno obnovljene, kraja sveže posajenih rastlin iz parka pod Vilo Bled" (vir)

Ne najdem druge razlage: kljub vsem ukrepom Bled še naprej obiskujejo nevidni turisti in ga vandalizirajo. Župan bo moral vpoklicati tudi izganjalce hudiča.


Komentarji

Oseba dusanka sporoča …
Saj tudi Ljubljančani ne maramo turistov, ampak da bi v mestu srečevali samo soldate in kuharice? To nam že takrat ni bilo všeč. A res nikjer ni mogoče imeti srednje mere?

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako uničiti simbolno funkcijo

Kako štab našega predsednika sprejema odločitve? (mini drama)

Kdaj lahko nakupujejo upokojenci? Kot pravi Kacin ali Odlok?