Kako uničiti simbolno funkcijo

V petem tednu karantene se je sprožil slovenski predsednik Borut Pahor in uničil vse, kar lahko. Njegova funkcija je simbolna, torej mora tako tudi delovati. Do sedaj ni bilo videti, da bi jo tako razumel in podučiti se tudi ni pustil.

Priznam, ko sem pred tedni pogledal na njegov instagram in videl, da "čila na sončku" sem sklonil glavo in zavzdihnil. A po tem, kar sem v medijih prebral danes, ga lepo prosim, naj gre nazaj na sonček in čila tam do konca mandata.

Najprej, včeraj, fotografija z njegovega profila. Obisk v domu upokojencev, on daleč proč, na varnem, najbolj občutljivi in ranljivi pa natlačeni drug ob drugem :


Obstaja video posnetek, na katerem jim poje Dan ljubezni: "dan, ki vse ti da in vse ti vzame, tega nikdar ne veš" - kar je res. Virus je pač loto, kdo ga bo zaradi tega dobil, ne vemo.

Danes pa obisk vojske in meje, skupaj z ministrom Toninom. Lepa povorka, brez varnostne razdalje, brez mask, ni problema, ni virusa:


Peti teden karantene, ko smo že vsi tega zelo siti, nam predsednik pokaže, da zanj pravila ne veljajo. Točno tisto, kar ne bi smel narediti. Ne morem verjeti, da me lahko  - po vsem videnem - Borut Pahor še vedno lahko preseneti.

Pahorja oboževalci zagovarjajo, da je pač ljudski, tak, kot oni. Upam, da zgornja fotografija zadosti jasno pokaže, da to ni res. Mi namreč ne smemo takole skupinsko korakati.

Pričakujem, da bosta skupaj s Toninom namesto plačanih kazni denar nakazala za Botrstvo ali kakšno podobno dobrodelno organizacijo.

NE PREZRITE: Nikoli ne bi verjel, da me bo predsednik Pahor kdaj navdihnil - a zdajle sem napisal dramolet v dveh dejanjih (1. Live Aid za upokojence in 2. General Patton na meji) Preberite ga tukaj!

Komentarji

Oseba Avrelij 58 sporoča …
Mi že dolgo. Vsaj po Türk Danilu nimamo predsednika....
Oseba Unknown sporoča …
Kdo pa mislite, da je gospe in gospode porinil na balkon? Zaposleni, vsi vzhiceni, da prihaja predsednik. S tem kok folka je nagnetenega gor Pahor nima veze.
Oseba Unknown sporoča …
Pa so spet krivi drugi. Kdo je prišel tulit v megafon pred Dom?

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako štab našega predsednika sprejema odločitve? (mini drama)

Kdaj lahko nakupujejo upokojenci? Kot pravi Kacin ali Odlok?